Ketchup de casa

de katty in Conserve, 1 Sep 2021 | 6142 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg mere acrisoare
  • 1/2 kg ceapa
  • 3 capatani de usturoi
  • 2 linguri sare
  • 250 gr zahar
  • 100 ml otet balsamic
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita chimen
  • 2 lingurite mustar boabe
  • 1 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • busuioc uscat
  • cate 1 lingurita ulei incins pentru fiecare sticla de ketchup
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa:

Spalam bine legumele. Scoatem cotoarele rosiilor si le taiem in bucati mai mici. Scoatem cotoarele ardeilor kapia si ii taiem in bucati mici. Curatam merele, scoatem cotoarele si le taiem in bucati mici. Curatam ceapa si o taiem in bucati mici. Descojim usturoiul. Toate legumele le trecem prin masina de tocat carne cu sita cea mai mica. Le punem intr-o oala pe care o asezam la foc mic.  Dupa ce a inceput sa fiarba punem jumatate din cantitatea de zahar si otet, sarea si foile de dafin si fierbem amestecand ocazional. Macinam chimenul, boabele de mustar si cuisoarele. Cand compozitia a inceput sa se lege adaugam toate condimentele. Cand este aproape gata gustam si potrivim de zahar si otet in functie de gustul propriu si de cat de dulci au fost rosiile. Pentru a obtine o compozitie cremoasa o  mixam bine. Punem ketchupul in sticle cu gura larga pe care le-am sterilizat in cuptor. In fiecare sticla punem cate o lingurita de ulei incins si punem capacele(sterilizate si ele). Acoperim sticlele cu prosoape sau paturi pana se racesc bine. Le depozitam la rece sau macar la umbra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa